Skip to content
Zorgen dat de huur wordt betaald

De huur betalen? Op tijd?

PenninQ zorgt dat het gebeurt

Of ze nu één pandje verhuren of een enorm vastgoedportfolio beheren, al onze klanten hebben dezelfde zorg: dat huurders de huur niet of te laat betalen. Die zorg nemen wij ze uit handen. En jou ook. 

We voorkomen dat huurders de huur te laat betalen…

Hoe makkelijker je het maakt, hoe beter huurders de huur betalen. Vraag daarom je huurders een periodieke overboeking in te stellen, dan hoeven ze er niet iedere maand aan te denken. Wat ook heel goed werkt: een digitale factuur met iDEAL-betaallink. Als je wilt, versturen we die elke maand.

Is de uiterste betaaldatum verstreken en moet een huurder nog huur betalen? Dan sturen we meteen een herinnering. Ook weer met een digitale betaalmogelijkheid. Huurders die vaker de huur te laat betalen, ontvangen voor het eind van de maand al een vriendelijke reminder. Dat zorgt ervoor dat ze voortaan wél op tijd betalen.

… en regelen de huurincasso

Zakelijke huurders ontvangen iedere maand een nette factuur. Ook hier houden we de betalingstermijn in de gaten. En of het nu gaat om woningen of bedrijfsruimte: we incasseren niet alleen de huurpenningen, maar houden nauwlettend in de gaten of je huurders op tijd aan de betalingsverplichtingen voldoen. De ontvangen bedragen brengen we onder in een aparte stichting en storten we dezelfde dag nog op jouw rekening.

In onzekere tijden kan het bij zowel private als zakelijke huurders gebeuren dat ze de huur niet kúnnen betalen. Als dat het geval is, proberen we altijd samen tot een oplossing te komen. Bijvoorbeeld een betalingsregeling die voor alle partijen werkt. Want met een incassozaak, of erger, is uiteindelijk niemand geholpen.

Waarom kiezen verhuurders voor PenninQ?

Een van onze klanten, eigenaar van een vijftal panden, was steeds het overzicht kwijt: wie had er nou al wel betaald en wie nog niet? In een ander geval waren de panden familiebezit, en had de eigenaar geen tijd om zich met de administratie bezig te houden. Weer een andere verhuurder woont in het buitenland en zocht een lokale partij die er dichter op zit. Of denk aan het appartement van een studerend kind, dat je na het afstuderen aanhoudt om te verhuren. Dan is het wel zo fijn als iemand anders namens jou het contact met de huurder regelt.

  • Geen zorgen meer of de huur wel wordt betaald
  • Altijd een overzichtelijke en bijgewerkte administratie
  • Meldingen van huurders worden automatisch doorgezet
  • Standaard huurcontracten, pandlijsten en handige overzichten
  • Optimaal rendement uit je onroerend goed

Optimaal rendement zonder zorgen

Of het nu gaat om zakelijke of private verhuur, PenninQ regelt het volledige financieel beheer van je vastgoed. En dat nemen we heel serieus. Zodat jij er geen omkijken naar hebt én profiteert van een optimaal rendement.

Benieuwd hoe PenninQ zorgt dat jouw huurders op tijd de huur betalen? Of wil je meteen een abonnement afsluiten?