Skip to content

Vastgoedbelegging Box 1 of Box 3?

Vastgoedbeleggingen worden door de fiscale wetgever pas tot ‘box 3 belegging’ gerekend als de inkomsten verkregen uit onroerend goed niet wordt aangemerkt als winst uit een onderneming en/of inkomen uit overige werkzaamheden. Hiervan is sprake wanneer een vastgoedbelegger inspanningen verricht die door de belastingdienst worden gekwalificeerd als ‘meer dan actief vermogensbeheer’. In dat geval wordt het inkomen uit onroerend goed belast in box 1 tegen een progressief belastingtarief van (maximaal) 51,75%, waarbij het werkelijke rendement wordt belast.

Hoe te voorkomen dat belasting wordt geheven in BOX 1?

Streeft u maximaal rendement na op uw vastgoedbelegging en heeft u graag dat alle communicatie met betrekking tot het betalen van de huur extern wordt beheerd? Dan doet u er verstandig aan het financiële beheer uit te besteden, bijvoorbeeld aan de professionals van PenninQ. PenninQ is een duidelijke en heldere oplossing, waarmee onaangename verrassingen – zoals belastingheffing in box 1 – op eenvoudige wijze kunnen worden voorkomen.

Als experts in financieel vastgoedbeheer zijn wij u graag van dienst en nodigen u uit om een kijkje te nemen op onze website www.PenninQ.nl. Uw financieel adviseur of accountant kan u ook de noodzaak van een extern financieel beheerder uitleggen en omdat iedere situatie uniek is raden wij aan om uw adviseur te raadplegen voor uw specifieke situatie.

Meer informatie?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen direct contact met u op.

  Hallo, ik ben PenninQ

  Ik zorg dat verhuurders zich geen zorgen hoeven te maken of de huur wel wordt betaald. Ik hou voor je bij wie betaalt en wanneer. Is een huurder te laat? Dan neem ik meteen even contact op. Zodra de betaling binnen is, stort ik de huurpenningen op jouw rekening. Dezelfde dag nog. Je huurders kunnen bij mij ook via automatische incasso betalen. En mocht het ooit tot een incassozaak komen, dan zorg ik dat er een juridisch sluitend dossier klaarligt.

  Ik regel het innen van je huurpenningen en de administratie eromheen.
  En dat neem ik heel serieus.

  Geen zorgen meer of de huur wel wordt betaald
  Altijd een overzichtelijke en bijgewerkte administratie
  Meldingen van huurders worden automatisch doorgezet
  Standaard huurcontracten, pandlijsten en handige overzichten

  Wat betekent dit voor jou?

  Benieuwd hoe PenninQ jouw leven als verhuurder makkelijker maakt? Of wil je meteen een abonnement afsluiten? Bel 071 711 0334

  PenninQ maakt verhuren makkelijk.

  Hallo, ik ben PenninQ en ik regel het innen van je huurpenningen en alles eromheen. En dat neem ik heel serieus.

  PenninQ
  Flemingstraat 1, 2316 DC Leiden

  T:  071 711 0334
  E:  info@penninq.nl